Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το SEO

 • Τι είναι το SEO και γιατί είναι σημαντικό;

  Το SEO, ή Search Engine Optimization, είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Είναι σημαντικό γιατί βοηθάει στην αύξηση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας, προσελκύοντας περισσότερο κοινό και πιθανούς πελάτες.

 • Γιατί το SEO είναι πιο σημαντικό από τους υπόλοιπους τρόπους διαφήμισης;

  Μέσω του SEO αυξάνουμε τους οργανικούς επισκέπτες (organic traffic) της σελίδας μας. Αυτούς δηλαδή που δεν προέρχονται από διαφημίσεις που έχουμε πληρώσει (paid traffic). Βάσει ερευνών οι επισκέπτες που δεν προέρχονται από πληρωμένη διαφήμιση έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες (x6 φορές) να αγοράσουν από εμάς (conversion), καθώς δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης που δεν είναι επί πληρωμή. Δηλαδή, εάν για κάθε 1.000€ που επενδύουμε σε διαφήμιση παίρνουμε πίσω 50 πελάτες, μέσω του SEO στο αντίστοιχο ποσό θα παίρναμε πίσω 300 πελάτες!

 • Γιατί να προτιμήσω το SEO έναντι των πληρωμένων διαφημίσεων;

  Η βέλτιστη στρατηγική στο digital marketing είναι να χρησιμοποιούμε ένα μίγμα διαφόρων τακτικών και να εστιάζουμε περισσότερο σε αυτό που μας φέρνει αποτελέσματα. Επομένως, καλό είναι να μην αποκλείσουμε τη μία ή την άλλη τακτική για την ψηφιακή διαφήμισή μας. Μια βελτιστοποιημένη στατηγική SEO, πάντως, μπορεί να σας κοστίζει 0,01€ / κλικ, ενώ η πληρωμένη διαφήμιση φτάνει να κοστίζει συνήθως 0,30€-0,80€ / κλικ.

 • Πώς επιλέγονται οι λέξεις-κλειδιά για το SEO;

  Οι λέξεις-κλειδιά επιλέγονται με βάση την έρευνα αγοράς, την ανάλυση του ανταγωνισμού σας, και τη σχετικότητα με το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες σας. Στόχος είναι να βρούμε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι πιθανοί πελάτες σας κατά την αναζήτηση.

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ on-page και off-page SEO;

  On-page SEO αφορά τις βελτιστοποιήσεις που γίνονται απευθείας στην ιστοσελίδα σας, όπως η βελτιστοποίηση του περιεχομένου και των μετα-δεδομένων. Off-page SEO αφορά δραστηριότητες εκτός της ιστοσελίδας σας, όπως το link building και το social media marketing.

 • Τι είναι τα backlinks και γιατί είναι σημαντικά;

  Backlinks είναι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες που οδηγούν στη δική σας. Είναι σημαντικοί γιατί βοηθούν στην αύξηση της “εξουσίας” της ιστοσελίδας σας και τη βελτίωση της κατάταξής της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 • Πώς μπορώ να μετρήσω την επιτυχία των ενεργειών SEO;

  Η επιτυχία του SEO μετριέται με διάφορους τρόπους, όπως η βελτίωση στην κατάταξη των λέξεων-κλειδιών, η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, και η αύξηση των μετατροπών ή των πωλήσεων.

 • Μπορείτε να εγγυηθείτε την πρώτη θέση στη Google;

  Δεν υπάρχει εγγύηση για την πρώτη θέση στη Google, καθώς οι αλγόριθμοι της Google αλλάζουν συνεχώς. Παρόλα αυτά, στοχεύουμε στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών θέσεων για τους πελάτες μας μέσω αποδεδειγμένων τεχνικών SEO.

 • Πόσο γρήγορα μπορώ να δω αποτελέσματα από το SEO;

  Το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Οι περισσότεροι ιστότοποι βλέπουν σημαντικές βελτιώσεις εντός 3-6 μηνών, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

 • Είναι το SEO συμβατό με όλες τις πλατφόρμες ιστοσελίδων;

  Ναι, το SEO μπορεί να εφαρμοστεί σε σχεδόν όλες τις πλατφόρμες ιστοσελίδων. Εντούτοις, η ευκολία και η βαθμονόμηση της βελτιστοποίησης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα. Οι ιστοσελίδες που βασίζονται σε WordPress είναι συνήθως εκείνες που βγαίνουν ευκολότερα στα πρώτα αποτελέσματα, καθώς είναι βελτιστοποιημένες σε μεγάλο βαθμό ως προς το SEO.

 • Μπορεί το SEO να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα μου;

  Ναι, ένα καλά εφαρμοσμένο SEO μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης, την αυξημένη προσβασιμότητα και τη διασφάλιση ότι το περιεχόμενο είναι σχετικό και εύκολο στην πλοήγηση.

 • Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες SEO;

  Προσφέρουμε ειδικά προσαρμοσμένα πακέτα που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε επιχείρησης και budget. Μπορείτε να μεταβείτε στην κατηγορία Υπηρεσίες και να τις δείτε.